TIJGERSPRONG #2

CINEMAUZA: zelf film en animaties maken met JEF.

Kleine Tijger heeft JEF (Jeugd en Film) uitgenodigd om langs te komen op de afdeling Kindergeneeskunde van het UZA met een selectie van installaties en workshops.
Het was even moeilijk kiezen uit hun supercoole aanbod , maar uiteindelijk werden de workshops Mini Movie en Non Stop Motion uitverkoren.
Beide vonden 2 maal plaats in de ruime klas van het ziekenhuisschooltje de Leerexpert . Met zowel de pedagogisch medewerkers als het lerarencorps die mee op de kar sprongen werden we dubbel ondersteund en was het ook dubbel gezellig!

JEF kwam toe met een goed uitgekiend pakket leerrijke goodies waarin elke patiënt gretig kon snuffelen.
Tal van tools die je op gang zetten bij het maken van een film, een animatie en het inzicht in beeldvorming.

Het maken van een film is meer dan gewoon op een knopje drukken. Dat heeft Astrid Bode van JEF de kinderen met veel toewijding bijgebracht!
Tijdens de workshop Mini Movie werkten de deelnemers vooral in team. Mekaar filmen in verschillende perspectieven en met diverse emoties. Clipjes maken, experimenteren met achteruitspeelfilmpjes, het bedenken van verhalen, schrijven van scenario’s, dansen, acteren en knutselen. (En als dat eventjes te veel werd kon je ook even op jezelf spelen met een van de megaleuke apps die JEF aanbied.)

Tijdens de Non Stop Motion dagen zijn er wondermooie animatiefilmpjes gemaakt! Met knuffels, eigen tekeningen, blokjes, noem maar op.
Het merendeel van de non stop motion installaties stond opgesteld in het klaslokaal, maar we hebben er ook enkele bij patiëntjes op de kamer gezet die niet naar de klas konden komen. Bij die kinderen was de impact en inzet ook echt fantastisch!

Misschien heeft een groot talent zijn of haar eerste stapjes als filmmaker gezet?! Of misschien gaan er enkele tieners hun social media clipjes nu wat grondiger uitkienen? Plezier heeft alvast iedereen gehad. Wij ook!

www.jeugdfilm.be