Kleine Tijger Dalton © Kleine Tijger

Dalton overleed in 2021 aan een Medulloblastoom, een kwaadaardige hersentumor. Hij is een jaar in behandeling geweest in het UZA en het UZ Gent.
Dalton was een fel vechtertje, maar is uiteindelijk langzaam uitgedoofd. Hij wordt door iedereen die hem kende bewonderd en gemist.

Dalton de kleine tijger

Dalton was een vrolijke kleuter en een knap charismatisch kereltje. Hij kon niet zo goed spreken en dat maakte hij goed door veel te lachen. Hij hield van dansen (heel erg veel), bezoek krijgen, dino’s, auto’s, Paco-boekjes, Ice Age, dé tablet, rode schoenen en fietsen op zijn vierwieler.

Boven alles hield hij ontzettend van dieren. En van al die dieren hield hij het meest van de tijger…
Hij vond niets leuker dan gevaarlijk grommen, klauwen en grote mensen de stuipen op het lijf te jagen, net zoals een tijger.
Het mag ook wel gezegd worden dat hij heeft gevochten als een tijgertje! Hij heeft zijn streepjes echt wel verdiend.

Dalton hield van gezelschap en vond het fijn in het ziekenhuis. Daar viel altijd wel iets nieuws te beleven of nieuwe mensen te ontmoeten.
Zijn wereld was daar een stukje groter dan thuis… Iedereen kende zijn naam en groette hem.
Als enig kind was hij ook aangewezen op het ziekenhuis om andere kinderen te ontmoeten. D
at was sinds de start van de pandemie sowieso heel moeilijk geworden. 

Dalton was nog heel jong toen hij kanker kreeg. Daardoor besefte hij gelukkig niet ten volle dat hij ziek was of dat chemo krijgen niet voor alle kindjes is weggelegd. Hij wist niet wat hij allemaal miste of wat hem nog te wachten stond.
Tijdens die zware behandelingen is Dalton toch nog geëvolueerd van peuter naar kleuter en is hij nog verbazend veel gegroeid. Zijn persoonlijkheid was al goed ontwikkeld. Wij zijn supertrots op het fijne persoontje dat hij was!

Iedereen rond Dalton heeft zijn uiterste best gedaan om hem de best mogelijke tijd te geven. En ondanks alle beperkingen die er waren, heeft hij nog veel plezier kunnen maken. Hij heeft ongetwijfeld gevoeld dat er heel veel van hem gehouden werd. Dat is van onschatbare waarde.