Kleine Tijger VZW

Kleine Tijger is een vzw gevestigd in Antwerpen.
De vereniging is opgericht ter nagedachtenis van Dalton.
Hij overleed op 3,5 jarige leeftijd aan een Medulloblastoom, een kwaadaardige hersentumor.
…Lees meer over Dalton…

Kleine Tijger is officieel gestart op 15 november 2022, een symbolische datum. Die dag zou Dalton vijf jaar geworden zijn.

GeneesKunst

Kleine Tijger brengt cultuur naar zwaar zieke kinderen en vormt zo de schakel tussen de cultuur- en de zorgsector.
Kinderen die langdurig en ernstig ziek zijn lopen het risico achterstand op te lopen. Alles wat hen kan helpen zich te ontwikkelen, staat op een lager pitje.
En net die kinderen kunnen elke stimulans zo ontzettend goed gebruiken! Waarom moeten ze zo veel dingen missen? Wel, dat hoeft ook helemaal niet..
Kleine Tijger brengt voorstellingen, activiteiten en workshops naar zwaar zieke kinderen toe. Door hen te prikkelen met kunst en cultuur stimuleren we hen om te genezen, te groeien en zich uit te drukken.
…Lees hier onze volledige missie…

Bestuur

Kleine Tijger is opgericht door Margot en Bo, de moeder en de tante van Dalton. Zij worden voor het bestuur bijgestaan door Maya en Anja.
Ze hebben mekaar meer dan 20 jaar geleden ontmoet als collega’s bij locatiefestival Zomer van Antwerpen. Samen hebben ze een grote expertise in de culturele sector, jeugdtheater, vormgeving, communicatie, productie, muziek- en audiovisuele sector.

Het team dat ons zal versterken voor de Algemene Vergadering wordt op dit moment samengesteld.

MARGOT DE GROUP I Daltons mama I Dagelijkse leiding
Margot is een creatieve duizendpoot met haar roots in de informatica. Ooit begonnen als communicatiemedewerker voor Zomer van Antwerpen is ze steeds meer als vormgever (web, lay-out, illustratie, kostuum) gaan werken. Zo werkt ze al 15 jaar samen met diverse productiehuizen en theatergezelschappen en voor magazines als Flair en Knack. Ze heeft ook in het bestuur gezeten van de vzw’s Radio Centraal en Sprookjes en zo. Momenteel baat ze een eigen horecazaak uit in Antwerpen.

BO DE GROUP I Daltons tante I Voorzitter
Bo De Group is al 20 jaar actief in de audiovisuele sector. Als producer van fictie en documentaire heeft ze al aan grote projecten gewerkt zoals Tabula Rasa en Onze Natuur alsook op kinderfictie zoals Rosie & Moussa en Ketnetreeksen Hoodie en Wannabe’s.

ANJA BENKER I Penningmeester
Anja werkt al heel haar leven in de podiumkunsten en is sinds 15 jaar zakelijk leider van MartHa!tentatief, een professioneel theatercollectief in Antwerpen. Hiernaast is ze actief als bestuurslid en freelancer in tal van artistieke organisaties zoals Kunst in Zicht, Sprookjes enzo, Futur-Velours, …

MAYA VAN PUYMBROECK I Secretaris
Maya werkt ook al meer dan 20 jaar in de culturele sector. Als communicatiemedewerker werkte ze bij Zomer van Antwerpen en ondertussen al 13 jaar bij Toneelhuis. Samen met Pietro Chiarenza startte ze in 2006 de kindertheatercompagnie Sprookjes enzo op waarvan ze de dagelijkse en zakelijke leiding op zich neemt.

Kleine Tijger werkt samen met de UZA FOUNDATION voor het inzamelen van fondsen.
uza.be/fonds-kleine-tijger