Heb je zin om te leren filmen, regisseren of zelf van nul animatiefilmpjes te maken?

JEF en Kleine Tijger slaan de handen in mekaar en bieden je twee workshops die je hierbij op weg helpen. Zowel in juli als in september vinden beide workshops plaats op de afdeling Kindergeneeskunde van het UZA. Het aantal deelnemers is beperkt dus  schrijf je op voorhand in via info@kleinetijger.be.
workshop MINI MOVIE

Film je met de camera het liefst van superhoog of eerder laag bij de grond? Wat ontdek je als je van heel dichtbij filmt? Als cameraman experimenteer je met bewegende beelden en speel je met kadrage en camerastandpunten. Puzzel een kleine scène in elkaar en draai je eigen minifilm.
Via actieve opdrachten ontdekken de deelnemers dat een scène uit talrijke shots bestaat. Ze bedenken een kort verhaal en gieten dit in een storyboard. Met de iPad verfilmen en monteren ze hun idee. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers en de duur van de workshop kan er verdiepend gewerkt worden rond geluid en licht in de film.

Leeftijd: 6-12 jaar / Duur: <2uur

lees meer op de site van JEF

workshop STOP MOTION

In een begeleide installatie experimenteren kinderen met stop-motion animatie. Experimenteer met animatie, ga aan de slag met de figuren van JEF of verzin er zelf en bedenk vervolgens een verhaal.
Jij maakt je eigen filmpje!
JEF voorziet vijf animatiesets met iPads.
Een filmmaker/-docent begeleidt de kinderen in hun creatief proces.

Leeftijd: 7-12 jaar / Duur: <2uur

lees meer op de site van JEF