TIJGERSPRONG #1

Een stripalbum maken tijdens Jeugdboekenmaand

Eindelijk zijn we van start gegaan en heeft Kleine Tijger zijn eerste stapjes gezet!
Maart is jeugdboekenmaand en dat wilden we zeker niet zo maar voorbij laten gaan…
De afgelopen weken werd er met de kinderen op de afdeling Kindergeneeskunde van het UZA gewerkt aan een heus stripalbum. Een eigen boek!

Inge Umans schreef eerst een verhaal met enkele patiƫntjes en bracht hun creativiteit op gang met haar Kamishibai. Ze leerde de kinderen over het gebruiken van hun verbeelding en de waarde van woorden. Deze gezellige en inspirerende workshop resulteerde in een mooi verhaal dat de basis vormt voor het album.

Enkele dagen later is de eerste van drie workshops striptekenen doorgegaan met tekenaar Steven De Rie. De patiƫnten hebben met hem de hoofdpersonages verder uitgedacht en vormgegeven. Eerst leerde ze de basis voor het tekenen van gezichten en lichamen wat al enkele hele mooie schetsen opleverde!
Een beetje later in de les zijn de karakters dan verder verfijnd. Als een team stylisten hebben de deelnemers de figuren voorzien van kapsels, kleding, haargroei, piercings, tatoeages, noem maar op. Nu de hoofdpersonages uitgewerkt zijn kan er aan de decors en de verhaallijn getekend worden.
Steven komt deze jeugdboekenmaand nog 2 keer langs om met de kinderen het album te vervolledigen.

Het hele boek is een echte ‘group effort’ en als we de tekeningen tot nu toe zien hebben we er alle vertrouwen in dat het eindresultaat echt knap zal zijn.
Eind maart worden alle tekeningen gebundeld in een album en zullen de kinderen het resultaat van hun inzet kunnen bewonderen. Dan heeft de afdeling Kindergeneeskunde van het UZA haar eigen boek en krijgt elke kleine ‘co-auteur’ zijn eigen exemplaar mee naar huis. We zijn alvast erg benieuwd naar het eindresultaat!

www.rodedraad.bewww.stevenderie.be